Kyllingklubber Sous Vide {Tu Vou’ Fa’ L’Americano}

Spicy kyllingklubber er en amerikansk favoritt. Innimellom skulle også italienere ønske de var litt amerikanske – kanskje ikke minst når det er Super Bowl…

Klubbene skal være godt møre – nesten falleferdige – og egner seg godt for langsteking. Dette gjør sous vide til en interessant fremgangsmåte, som bidrar til å beholde saftighet og smak.

Du trenger 1,5-2,0 kg rå kyllingklubber, samt et BBQ-krydder (ditt eget eller fra butikken). Server gjerne med selleristenger og dip. Dette er fingermat som griser, så husk godt med tørkepapir 🙂

Kyllingklubbene vakumeres med et jevnt dryss BBQ-krydder. La dem bade på 65C i 4-5 timer. Imens kan du gjøre klar dippen. Du trenger:

  • 150 gr (sæter-)rømme, dvs. ca 1/2 beger
  • 50 gr blåmuggost, f.eks. Blå Selbu
  • saften av 1/2 lime
  • 1/4 ts malt spisskumin

Alt dette blandes godt. Dekk til med folie, og la stå i kjøleskap. Ta ut av kjøleskapet en stund før servering, slik at dippen blir temperert.

Rens 4-6 stangselleri, og del stengene opp i «pinner» på ca 10 cm. Brede stenger kan deles på langs for å få passe størrelse.

Sett stekeovnen på 200-220 grader (gjerne med varmluft). Når klubbene er ferdig i badet, legg de over i en ildfast form og krydre med mer BBQ-krydder. Sett de i ovnen og følg godt med mens de sprøer seg (unngå at de blir svidd). Vend kyllingklubene flere ganger, og etterfyll med BBQ-krydder etter smak. Etter ca 20 min i ovnen bør kyllingklubbene være klare til servering. Buon appetito!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s