Ravioli med spinat {Ravioli agli spinaci}

Hva passer vel ikke bedre enn en deilig vegetarpasta nå midt i romjulen? Har du fått pastamaskin til jul? Eller kanskje har du en stående som nesten var glemt? – Å lage pasta kan være både sosialt og moro, og hjemmelagd smaker jo alltid best 😉

Kna en pastadeig på vanlig måte. Oppskrift på dette finner du «overalt». Husk å kna den lenge og vel, og la den hvile (i kjøleskap) en stund før du skal bruke den. Pass på at den ikke er altfor fast, men smidig med litt klebeeffekt.

Ravioli er pasta med fyll. Til dette trenger vi:
* en boks ricotta ost
* skallet av en halv sitron
* en god porsjon fersk spinat (kan også bruke frossen, men tin først opp og la renne av)
* en neve fersk basilikum
* god olivenolje
* salt og pepper
 

Ta alle ingrediensene i en food processor og kjør til en jevn krem. Blir det litt for tørt, sper du på med mer olivenolje. Smak til med salt og pepper. Ta fyllet over i en skål som du dekker med cellofan, og la stå i romtemperatur en liten stund før bruk.

Sett ovnen på 200c (gjerne med varmluft). Ta en stekeplate med bakepapir og legg utover halve cherrytomater. Når tomatene har stått i ovnen 5-10 min, skrur du varmen ned på 150c (og ingen varmluft). La tomatene bake til de blir møre og smakfulle. Skallet vil kanskje svi seg litt, men «krymper» samtidig, slik at det blir veldig lett å fjerne det før servering. Hold de ferdigbakte tomatene lune til servering.

Rull ut pasta på vanlig måte, og del den i to like lange deler. Legg utover ca 1 ts med fyll; to i bredden med jevne mellomrom. Ta den andre delen av pastaen og legg på som «lokk». Press forsiktig for å «forme» ravioli, og kutt med en trinse.

Så er det bare å la pastaen fosskoke i gryta til al dente. Anrett med bakte tomater, litt olivenolje, et dryss bordsalt, og gjerne en basilikumkvast. Drikke gjerne en fruktig og lett rødvin til.  Buon appetito!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s