Slakteren i Greve

Høstferien ble i år lagt til Toscana. Ett av stoppestedene var Greve i Chianti. Hvorfor? – Slakteren naturligvis!

Det er ikke bare én slakter i Greve, men den kanskje mest iøynefallende er Macelleria Falorni som ligger midt ut mot det gamle torget i den lille byen.

Der er flere inngangsdører til slakterbutikken som strekker seg gjennom flere rom. Uansett hvilken dør du velger, kommer du inn i en egen verden fylt av  fantastiske dufter og et imponerende syn. Gjennom alle de små rommene bugner det av spennende råvarer – en uimotståelig godtebutikk for matinteresserte. Her finner du utallige varianter av spekemat, pølser, kjøtt, oster, krydder, og til og med en liten avdeling for vin. Fra taket henger skinkene, og i ferskvaredisken jobber slakterne.

Lurer du på hvorfor noen av skinkene ser litt «ullne» ut? Det er skinker av villsvin (cinghiale) som har busten på. Da er det ihvertfall ingen tvil om hva man har kjøpt.

Villsvin er definitivt en av de lokale spesialitetene, men de har også et annet svin som er enda mer spesielt: cinta senese. Dette er en lokal rase med egen DOP klassifisering, og som regnes for en delikatesse på linje med f.eks. iberico. Ønsker du å lese mer om cinta senese, kan du for eksempel ta en titt på denne siden: http://cintasenese.blogspot.com/

En annen lokal spesialitet er chianina kveget. Dette er faktisk verdens største kvegart. Den gir et helt fantastisk smakfullt kjøtt, og danner blant annet grunnlaget for den velkjente bistecca alla fiorentina. Du må aldri dra til Toscana uten å få en smak av denne, men gå på en god restaurant som vet å servere kjøttet på en måte som det fortjener.

Anbefaler alle matglade og reiselystne å legge veien innom en slakter når man er i Toscana, eller Italia for den del, og ta med deg noe godt i kofferten hjem. Spekematen holder seg jo bra, og kan bidra til å forlenge både turen og minnene. Buon appetito!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s